EL PERQUÈ

En aquesta època de canvis tan ràpids, en aquesta època de crisi –econòmica, política i de valors universals en general-, en aquesta època de mentides i d’individualisme agut, trobem encara algunes iniciatives a nivell individual o col·lectiu en les quals es pensa en la humanitat i en els més vulnerables, a la nostra terra tan maltractada i en el futur que a tots ens interessa. Centenars de milers de persones s’han aixecat aquests últims mesos, han volgut que la seva veu anés sentida i ho han aconseguit.

La premsa, els periodistes i els fotògrafs independents lluiten al costat d’aquesta part de la humanitat que anhela la pau i la justícia. Per això va néixer aquest premi, dirigit a fotògrafs desinteressats pels premis convencionals, premis que, per cert, els ajuden en les seves recerques, però que no ajuden molt a canviar la situació de les milers de persones retratades amb les seves càmeres.

No volem fotògrafs iguals als polítics, que en els seus discursos parlen dels problemes de la societat, però que solament intenten resoldre els seus propis problemes. No volem fotògrafs que parlen d’empatia, però que la major part de les vegades busquen l’emoció, com a papallones nocturnes després de la llum. No volem fotògrafs que retraten el sofriment dels altres i anhelen una mort gloriosa i el record etern, quan ningú recorda el nom de les seves pròpies víctimes, immortalitzades en un rectangle de paper amb una àurea massa estètica. No volem fotògrafs paternalistes que retratin un món trist que ens culpabiliza durant alguns segons i que immediatament oblidem.

Aquesta vegada, volem donar un premi a totes aquelles persones que van tenir el coratge de posar davant d’una càmera, sense por i sense censura; totes aquelles que van voler mostrar els seus rostres perquè la resta del món sabés del seu dolor, la seva pena, la seva vergonya de vegades, però sobretot la seva voluntat de lluitar per aconseguir un món millor, per a si mateixos i per a les generacions futures.

Per això va néixer REVELA, Premi Internacional de Fotografia als Titulars dels Drets Socials. Perquè les veus que criden silenciosament siguin per fi sentides de debò i que es faci una mica de justícia.

Avui dia, desafortunadament, una foto no pot salvar al món. Potser, la Fotografia encara pugui salvar a algú.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 • PREMIS 2013

 • L’ample frontera

  Premi REVELA 2013 de Sergi Cámara amb Prodein a Melilla, España

 • Casa Xochiquetzal: dones alegres

  Premi REVELA 2013 de Bénédicte Desrus amb “Mujeres, Xochiquetzal" a Mexico

 • Sala Negra, Conviure amb la violéncia a Centroamérica

  Premi REVELA 2013 i Menció Honorífica GEA PHOTOWORDS 2013 de Edu Ponces amb CINDE a Soyapango. El Salvador

 • Tres Tres Tres

  Premi GEA PHOTOWORDS 2013 i Menció Especial SHOOT 4 CHANGE a la millor história positiva local de Jose Antonio de Lamadrid amb Autismo Sevilla a Sevilla, España

 • Tracta de dones per explotació sexual – una nova forma d’esclavitud contemporània

  Menció Especial SHOOT 4 CHANGE al millor autor en interpretació social de Walter Astrada i Sandra Sotelo amb Missió de Adoratrius a Catalunya

 • PREMIS 2012

 • Menors esperant justícia

  Premi REVELA 2012 de Fernando Moleres, amb Free Minor Africa, a Sierra Leona

 • Aprenent a aprendre – Paràlisi cerebral

  Premi REVELA 2012 de Eugenio Gutierrez Martinez amb ASPACE SORIA a Soria, España

 • El Paradís dels Cors Oblidats

  Premi REVELA 2012 i Premi GEA PHOTOWORDS 2012 de Antonio Aragón Renuncio amb OASIS a la Regió de les Savannes, Togo

 • Nòmades per força

  Premi REVELA 2012 de Eva Parey amb Fundatia Secretariatul Romilor a Ploiesti, a Prahova, Rumania

 • Memory Books

  Premi REVELA 2012 de David Rengel i Álvaro Laiz amb An Hua a Uganda

 • El Premi REVELA és una iniciativa ciutadana, gestionada per Turó Acció Socio Cultural (TASC) i coordinada des de l'Espai Fotogràfic Can Basté
%d bloggers like this: